Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Forfedre-boken

Postert av admin on 14. aug. 2014

Geneanet: Forfedre-bokenØnsker du å opprette en bok om en persons forfedre? Det er mulig dersom personen er med i et tre publisert på GeneaNet!
GeneaNet har laget “Forfedre-boken”: Med et klikk oppretter du et dokument som inneholder en fortegnelse og alle aneark som tilhører den valgte personens forfedre. Man kan skrive ut dokumentet eller kopiere/lime inn resultatet i et teksbehandlingsprogram. Denne tjenesten er tilgjengelig for alle.

Hvordan gjør man det?

Gå først inn på ditt slektstre, på anearket som tilhører personen som har de forfedre som interesserer deg.
Klikk på “Aner”, “Lister”.
Velg “Forfedre-bok”. Velg deretter hva du vil legge til for hver person (f.eks. fotografier, notater, kilder…). Velg deretter antall generasjoner..

Geneanet: Forfedre-boken

Etter noen sekunder (eller mer dersom du velger mange generasjoner) vil din forfedre-bok dukke opp på skjermen.
Først får man opp en liste med forfedre etter generasjon og anenummer. Man kan klikke på et etternavn for å komme direkte til det aneark man ønsker.

Geneanet: Forfedre-boken
For å skrive ut dine aneark, bruk helt enkelt utskriftsfunksjonen i ditt program (vanligvis “Arkiv > skriv ut” eller Ctrl+P).

PDF-format:

Geneanet: Forfedre-boken
Legg merke til at PDF-formatet gir deg en meny på venstre side av skjermen. det er veldig praktisk for å komme raskere til det anearket du har valgt. Foreldres etternavn kan du klikke på for å kunne navigere raskere i filen.

Dette er et fantastisk verktøy for å presentere dine forfedre.

[ Se ditt slektstre ]

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med